Консультація про продукти за номером 0 800 500 399
На підприємстві впроваджено ДСТУ ISO 9001, ДСТУ ISO 22000 (НАССР), ДСТУ ISO 14001, ДСТУ ISO 22716

Blog

Види віджимів, екстракцій та технологій виготовлення олії в Україні

в Здоров`я людини 17.07.2025

На ринку України доступні олії, що виготовлені за 7 основними видами її одержання. Тож, який вид обрати? Олію краще купити, виготовлену:

  1. – першим холодним віджимом,
  2. – холодним віджимом,
  3. – першим холодним віджимом з контрольованою температурою, яка по технологічному процесу не перевищує +40°C,
  4. – низькотемпературною екстракцією (технологічний процес проходить в межах температур від мінус 27°C  до +40°C),
  5. – екстракцією розчинниками,
  6. – мисциляцією, тобто настоюванням подрібненої сировини носійною олією (соняшниковою чи іншою),
  7. – імпульсно-електронною технологією?

 

Наша рекомендація

Щоб бути здоровим, радимо купувати олію одержану:

  • низькотемпературною екстракцією (всі діючі речовини в одержаній олії будуть у не змінному стані, у так званих цис-формах, що корисно людині, це як ліки),
  • першим холодним віджимом з контрольованою температурою (це так як і в першому випадку),
  • першим холодним віджимом (короткочасний перегрів в декілька секунд не вплине на утворення великої кількості транс-ізомерів, які руйнують серцево-судинну систему людини).

Купуйте олію, де гарантується кількість основної діючої речовини, як правило, це харчові продукти для спеціальних медичних цілей, а не купуйте назву олії.

Вибирати Вам.

P.S.:

  1. Поки що технологія за №7, в Україні не використовується.
  2. На рослинних оліях не смажте, якщо хочете не хворіти, довго жити і не мати інсульту, інфаркту навіть у молоді роки.

Пательню слід викинути «як класового ворога» на смітник.

 

Прокоментуйте публікацію

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *