Види віджимів, екстракцій та технологій виготовлення олії в Україні
На ринку України доступні олії, що виготовлені за 7 основними видами її одержання. Тож, який вид обрати? Олію краще купити, виготовлену:
- – першим холодним віджимом,
- – холодним віджимом,
- – першим холодним віджимом з контрольованою температурою, яка по технологічному процесу не перевищує +40°C,
- – низькотемпературною екстракцією (технологічний процес проходить в межах температур від мінус 27°C до +40°C),
- – екстракцією розчинниками,
- – мисциляцією, тобто настоюванням подрібненої сировини носійною олією (соняшниковою чи іншою),
- – імпульсно-електронною технологією?
Наша рекомендація
Щоб бути здоровим, радимо купувати олію одержану:
- низькотемпературною екстракцією (всі діючі речовини в одержаній олії будуть у не змінному стані, у так званих цис-формах, що корисно людині, це як ліки),
- першим холодним віджимом з контрольованою температурою (це так як і в першому випадку),
- першим холодним віджимом (короткочасний перегрів в декілька секунд не вплине на утворення великої кількості транс-ізомерів, які руйнують серцево-судинну систему людини).
Купуйте олію, де гарантується кількість основної діючої речовини, як правило, це харчові продукти для спеціальних медичних цілей, а не купуйте назву олії.
Вибирати Вам.
P.S.:
- Поки що технологія за №7, в Україні не використовується.
- На рослинних оліях не смажте, якщо хочете не хворіти, довго жити і не мати інсульту, інфаркту навіть у молоді роки.
Пательню слід викинути «як класового ворога» на смітник.